VincentLeeftijd: 23 jaar oud
Functie binnen SVD: Voorzitter


Wat vind je leuk aan een bestuursjaar bij SVD?

Ik begon aan SVD na een jaar bij een vrijwilligerswerkcommissie te hebben gezeten. Ik had daarvoor ook al andere commissies gedaan en in de loop der tijd ben ik er van gaan houden om dingen te organiseren. Zeker als je je maatschappelijk inzet heb je van begin tot eind een positieve sfeer om je heen. Die positiviteit neem je mee in al het andere wat je op een dag doet.


Wat wil je leren in jouw bestuursjaar?
SVD was dan weer een stapje hoger. Een jonge stichting geleid door studenten van allerlei verenigingen. Echt iets om je stempel op te kunnen drukken. Je hebt contact met de gemeente, allerlei Delftse organisaties, de TU Delft en alle grote studentenpartijen. Je maakt een verschil en er komen veel uitdagingen op je pad. Delft blijft je verrassen, net als m’n bestuursgenootjes. Zij zijn wel de leukste verrassing.


Wat wil je leren in jouw bestuursjaar?

Ik zie mezelf in de verre toekomst nog wel een stichting of bedrijfje starten. Daar is dit SVD jaar heel leerzaam voor. Hoe komt een organisatie van de grond en hoe zit het in elkaar? Hoe verander je dingen die niet goed werken, welke tegenslagen kom je tegen? Waar ga je naartoe voor hulp, welke verantwoordelijkheden besteed je uit en wat moet je doen om als groep positief en gemotiveerd te blijven?

*even afkloppen* Vooralsnog verloopt alles soepel en lijkt het geheim “gewoon doen en blijven proberen”, maar of ik er aan het einde van het jaar nog zo over denk…


Wat studeer je momenteel?

Ik ben dit jaar begonnen aan de master van nanobiologie.


Ben je actief bij een studentenvereniging?
Ik ben nu vierdejaars lid bij Sint Jansbrug.


Wat is het leukste vrijwilligerswerk wat jij ooit hebt gedaan?
In de tweede klas liep ik een weekje mee in een verzorgingstehuis. Ontbijt, koffie, thee en lunch rondbrengen bij herstellende patiënten. Heel veel gekletst en allerlei levensverhalen aangehoord, maar één verhaal is me altijd bijgebleven.

Deze man was echt een levende legende. Hij had een gigantische tattoo van het Heineken logo. Ik was natuurlijk nieuwsgierig (maar je mag ook gewoon hondsbrutaal zeggen) en vroeg: ‘Hoe kom je er nu bij om zo gigantische tattoo van dat logo te nemen?’. Hij bleek een ex, Hanneke, te hebben gehad en begon te lachen. Tja… toen dat stuk ging moest hij er toch wat mee.


Wat doe je het liefst in je vrij tijd?
Ik heb graag mensen om me heen, of we een drankje doen, spelletjes spelen of een filmpje pakken… ik vermaak me wel. Op maandag voetbal ik met een vriendenteam en kom af en toe in de sportschool.