Wie zijn wij?


Vanaf studiejaar 2018 – 2019 heeft het tweede bestuur van Studenten Vrijwilligerswerk Delft het stokje overgenomen van hun voorgangers. Dit jaar wordt het werk voortgezet om een actief en goedlopend platform te creëren voor bedrijven en studenten in Delft die actief willen zijn in het aanbieden en vervullen van vrijwilligerswerk.

Vijf studenten van de TU Delft hebben deze taak op zich genomen. Alle vijf zijn zij op enige manier betrokken geweest bij vrijwilligerswerk in Delft. Even voorstellen:


Hallo! Ik ben Sem Grootscholten en dit jaar voorzitter van SVD. Ik studeer zelf niet meer in Delft, maar ben hier wel geboren, getogen en lid bij een vereniging, Sint Jansbrug. Ik studeer Bestuurskunde, met een minor in Politicologie, dus ik ben erg geïnteresseerd in hoe de samenleving werkt en de rol die wij er zelf in hebben. Ook heb ik jarenlang promotiewerk gedaan voor goede doelen, dus toen de mogelijkheid voorbij kwam om zelf een organisatie te runnen die deze aspecten combineert heb ik geen moment getwijfeld en me opgegeven. Dit jaar ga ik hard aan de slag met deze andere vier toppers om nog meer gedaan te krijgen op het maatschappelijk vlak in Delft!
 
Mijn naam is Niels Ruiter en ik ben met mijn derde jaar bezig in de Bachelor lucht- en ruimtevaart. Naast mijn studie wil ik wel eens niet alleen in de boeken zitten, maar mijzelf ook op een sociaal vlak verder ontwikkelen. Om die reden ben ik dit jaar dit jaar begonnen bij Studenten Vrijwilligerswerk Delft en heb ik vorig jaar, bij mijn vereniging Laga, een commissie gedaan die zich maatschappelijk inzet. Daar hebben we bijvoorbeeld 24 uur lang op een roeimachine hebben gezeten om geld op te halen voor spieren voor spieren. Na vorig jaar ben ik nieuwsgierig geworden hoe de rest van de studentenwereld zich voor een ander inzet, vanwaar ik graag het stokje wilde overnemen bij SVD toen mij dit werd gevraagd. Nu is mijn doel dit jaar dan ook om mijn enthousiasme voor vrijwilligerswerk over te brengen op mijn medestudenten.


Ik ben Anniek Wiltink en zit nu in mijn laatste jaar van de Bachelor werktuigbouwkunde. Mezelf ontwikkelen naast m’n studie heb ik altijd belangrijk gevonden, daarom heb ik al verschillende besturen en commissies gedaan bij mijn vereniging. Toen mij gevraagd werd of ik wilde helpen met het verder opzetten van Studenten Vrijwilligerswerk Delft door in het bestuur plaats te nemen vond ik dat dan ook een leuke nieuwe uitdaging. De structuur achter een stichting en bestuur opzetten zodat deze ook in de toekomst goed kan functioneren sprak mij erg aan. Als penningmeester van SVD ben ik dan ook verantwoordelijk voor het opzetten van de stichting en het beheren en binnenhalen van ons budget.

Ik ben Fenneke Roll en ik ben dit jaar de bachelor Life, Science en Technology aan het afronden aan de TU Delft. Ik ben lid bij D. S. R. Proteus-Eretes. Vorig jaar heb ik samen met andere leden van Proteus-Eretes samengewerkt met de stichting MOVE aan een project waarbij basisschoolkinderen hun buurt gingen verbeteren. Ik werd aan het begin van het schooljaar gevraagd om Proteus-Eretes te representeren in het bestuur van Studenten Vrijwilligerswerk Delft. Aangezien ik al van plan was om dit jaar verder te gaan met vrijwilligerswerk in Delft, leek me dit een juiste stap in de goede richting. Ik wist zelf ook niet hoe ik als student vrijwilligerswerk zou kunnen doen in Delft, dus ik zet me er graag voor in om meer studenten in contact te brengen met vrijwilligerswerk initiatieven.

Mijn naam is Berry Vermin en ik zit nu in de eindfase van mijn bachelor werktuigbouwkunde aan de TU Delft. In de afgelopen drie jaar heb ik zowel bij Virgiel als daarbuiten gemerkt dat studenten zich op alle mogelijke manieren willen ontplooien. Er bestaan al veel verschillende initiatieven die de studenten hierbij helpen, maar SVD neemt een plaats in waar tot nu toe nog weinig mogelijkheden waren. In Delft is er op het vlak van vrijwilligerswerk genoeg te doen, maar studenten weten de organisaties nog niet te vinden. Toen ik eind vorig collegejaar voor het eerst over SVD hoorde werd ik gelijk enthousiast, want SVD kan hierin de verbindende partij zijn. Ik heb ontzettend veel zin om dit jaar met mijn bestuursgenoten een groot en succesvol netwerk op te zetten!

 
 

Wil je meer weten? Spreek ons aan of mail naar contact@studentenvrijwilligerswerkdelft.nl